Samen in actie
voor Oekraïne

‘Zo lang we leven, is er hoop!’

In maart schuilde Kateryna met haar twee kleine kinderen twee lange dagen in een kelder. Daarna vluchtte het gezin naar Polen. Hun woonplaats is volledig verwoest: er is helemaal niets om naar terug te gaan. Kateryna: “Toch blijf ik erin geloven dat we ooit terugkeren naar onze stad en onze vrienden en familie weer zien.”

Tot 24 Februari 2022 hadden Kateryna en haar kinderen een ‘gewoon’ leven met ‘gewone’ zorgen. Ze woonden in een mooi huis en hadden een fijn sociaal bestaan. Daar bracht de oorlog voorgoed verandering in. 

Kateryna met haar zoon en dochter

Van schuilkelder naar gezellig appartement 

Via via kwam Kateryna in contact met Habitat Polen. Dankzij de hulp van deze organisatie verblijft het gezin nu in een gezellig appartement, met een kleine tuin en een school en winkels in de buurt.

Twee kleine kinderen 

Artur (11) is een slimme jongen die van boeken, computers, zwemmen en Aikido houdt. Zijn zusje Sonia (3) heeft een handicap aan haar ogen en hersenen, maar is enorm positief ingesteld. Dankzij therapie en heel veel liefde, gaat de kleine Sonia flink vooruit. Ze loopt inmiddels en begint al wat te praten. Kateryna: “Ik weet niet wat we zonder de hulp van Habitat hadden moeten doen. Zo lang we leven, is er hoop.”

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.