1750 euro van benefietconcert Jukebox 555 in Delft

Optreden bij Jukebox 555 in DelftIn kunstencentrum Kadmium in Delft werd zondag 14 augustus het benefietconcert Jukebox 555 georganiseerd. De bands speelden alleen als er genoeg geld in de pot werd gegooid voor de noodhulp in de Hoorn van Afrika. Ruim tweehonderd bezoekers gaven 1745,28 voor dit goede doel.

Belangeloze optredens van Delftse muzikanten
“Het was mooi weer en iedereen was erg vrijgevig” vertelt Linda Ammerlaan van Kadmium. “Het was een feestje! Het was gezellig druk en er hing een gezellig sfeertje.” Bekende en minder bekende Delftse muzikanten deelden belangeloos hun akoestische muziek met het publiek. De optredens waren van Let’s Stick Together (Polle Eduard, Ferdinand Bakker en Michel van Dijk), aria’s van Margreet Schuemie, smartlappen van Job en Trudie, terug naar de jaren 60 en 70 met de covers van Wayback, het jazzie gitaarduo Gijs en Jurre, een revival van het koor Koorts en een korte voorstelling in de bolide van Peter De Jong. Een 10-jarig meisje besloot de benefietmiddag met een geïmproviseerd optreden.

Jukebox 555 DelftVoor herhaling vatbaar
Het benefietfeest werd mogelijk gemaakt via sponsoring in natura door Kadmium, Rozema en Stichting DoReMixx. Zanger en gitarist Wim van Velzen van de Delftse coverband Wayback vindt de actie voor herhaling vatbaar: “Er zou eigenlijk nog een veel grotere editie gehouden moeten worden. Dit concept slaat aan.”

Bron: o.a. Stefan Heger

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 10 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie