Actievoorzitter Michiel Servaes vanuit Turkije: “Hulp is hier ondertussen goed op gang gekomen” 

Het is bijna een week geleden dat Turkije en Syrië werden opgeschrikt door een allesverwoestende aardbeving. De nood is enorm. Hulpverleners zetten alles op alles om zoveel mogelijk slachtoffers te helpen. Actievoorzitter Michiel Servaes reisde voor Giro555 af naar Turkije en doet verslag vanuit het rampgebied.

Geef nu

“Ik ben geraakt door de vele ingestorte en onbewoonbare huizen op de weg van Adana naar Gaziantep”, vertelt Servaes. “In de stad worden duizenden mensen opgevangen die niet meer naar hun huis kunnen of durven. Maar gelukkig is hulp hier ondertussen goed op gang gekomen.”

Servaes vertelt dat verschillende hulporganisaties achter Giro555, waaronder Oxam Novib en het Rode Kruis, goed samenwerken in Gaziantep om spullen te verzamelen, te sorteren en naar de gemeenschappen en dorpen te brengen. Hij reist vanuit Gaziantep door naar een project van UNICEF en naar het zwaar getroffen gebied rond de stad Hatai, waar meer hulporganisaties actief zijn. Overigens zijn de hulporganisaties achter Giro555 niet alleen in Turkije gevestigd. Ook in Syrië werken hulpverleners de klok rond, bijvoorbeeld van World Vision en Kerk in Actie.

Tussenstand

“Fantastisch om te zien dat Nederland ondertussen massaal geeft voor Giro555”, zegt hij verder. “Blijf dat doen!” De voorlopige tussenstand van de actie (zaterdag 11 februari) staat al op ruim 16 miljoen euro.

Acties en actiedag

“Overal in het land zijn mensen volop bezig met inzamelacties om Giro555 te steunen”, sluit Servaes af. “Dat is hartverwarmend om te zien. Komende woensdag is de landelijke actiedag van Giro555 voor de slachtoffers van de aardbeving. Zo komen we samen in actie voor al die duizenden en duizenden mensen die door deze catastrofe zijn getroffen.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Eetboetiek Festina Lente (@eetboetiekfestinalente)

Geef nu

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie