Actieweek Giro 555 in volle gang: zestien miljoen op Giro 555

== SHO persbericht ==

De actieweek van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) de ‘Week voor de Hoorn’, verloopt succesvol. Na de aftrap maandagmorgen door de directeuren van de SHO-deelnemers, zijn er in het hele land activiteiten voor Giro 555 van de grond gekomen. Inmiddels staat de teller op 16 miljoen euro. In de getroffen Hoorn van Afrika worden de eerste donaties door de SHO-deelnemers al besteed.

Bedrijven en particulieren melden zich uit het hele land met initiatieven om geld in te zamelen voor Giro 555. Dit varieert van oproepen in nieuwsbrieven tot het uitbrengen van een fotoboek en een vastenhongeractie op de Dam in Amsterdam. Tot zondag 7 augustus wordt er op http://veiling.giro555.nl een online veiling gehouden voor Giro 555. Bekende Nederlanders, bedrijven en particulieren bieden goederen en diensten aan waar op kan worden geboden. Opvallende veilingitems zijn: de eerste Prada-tas van Yfke Sturm, een Ajax-shirt met handtekeningen van alle spelers, een ballonvaart en tekeningen van Fokke en Sukke.

Door de donaties op Giro 555 worden de bestaande projecten van de SHO momenteel uitgebreid. Deze organisaties werken samen met lokale partnerorganisaties of verstrekken eerste levensbehoeften aan de door honger en droogte bedreigde mensen in Kenia, Ethiopië en Somalië. Naast de vluchtelingenkampen verlenen de deelnemers van de SHO ook hulp buiten de kampen. In het getroffen gebied worden bijvoorbeeld waterpompen gerepareerd, financiële bijstand verleend aan herders zodat die weer vee kunnen kopen en er worden grootschalig inentingen en sanitaire voorzieningen verzorgd. Ook in Somalie, worden in de moeilijk bereikbare gebieden, waaronder Mogadishu, de mensen bereikt die hulp nodig hebben.

 

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 10 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie