Bekende Nederlanders steunen massaal de actie

Op vrijdag 14 augustus zullen verschillende bekende Nederlanders de Nationale Actiedag steunen. Ze zetten zich allemaal in om zoveel mogelijk geld op te halen voor de slachtoffers van de ramp in Beiroet.

Irene Moors, YouTube-presentator Thomas van der Vlugt en Giro555-actievoorzitter Garance Reus openen de Nationale Actiedag voor Beiroet officieel in Studio 47 in Hilversum. Ook vertrekt de Giro555-‘Collectebus’ dan vanuit het actiecentrum. Omdat het bezoeken van het actiecentrum door corona niet mogelijk is, kan heel Nederland via een livestream, te volgen via de NPO, Facebook en YouTube toch een beetje aanwezig zijn.

Geef nu button

Presentatie en optredens
De livestream zal afwisselend worden gepresenteerd door Irene Moors, Daphne Bunskoek, Liesbeth Staats en Tom Klein. Er zullen optredens te zien zijn van Nederlandse artiesten, zoals Leonie Jansen en Carel Kraayenhof. Een Libanese kok maakt traditionele gerechten. Ook zal worden geschakeld met Danny Ghosen, Giro555-correspondent Marcel van der Steen en andere Nederlanders in Beiroet. In het actiecentrum zal een klein belpanel zijn van bekende Nederlanders, met onder anderen Giel Beelen, Klaas van Kruistum en Jörgen Raymann.

BN’ers in de bus en op de radio
Natasja Froger en YouTuber Thomas van der Vlugt zullen met de Giro555-Collectebus door het land rijden om geld op te halen en ze spreken onderweg met Libanezen en andere mensen die in actie komen. Op de radio zullen spotjes te horen zijn die ingesproken zijn door onder anderen Peter R. de Vries, Jochem van Gelder, Simone Kleinsma, Giovanca, Nadia Moussaid, Trijntje Oosterhuis, Andrew Makkinga, Art Rooijackers en Beau van Erven Doorens.

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 10 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie