Cash hulp in Noordwest-Syrië: multifunctioneel en menswaardig

Met de gelden van Giro555 verleende World Vision in de eerste drie maanden noodhulp aan slachtoffers van de aardbevingen in de provincies Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman (Turkije), Idlib en Aleppo (Syrië). Ze werkten hierbij nauw samen met lokale partners.

Om deze video te bekijken moet u eerst akkoord gaan met inschakelen van alle cookies.

Voorkeuren aanpassen

Onder andere 3.000 huishoudens ontvingen cash en cash vouchers om in urgente noden te voorzien. In Noordwest-Syrië werd via de lokale partner HIHFAD cash hulp geboden aan 1.500 huishoudens in de omgeving van Aleppo (regio Afrin, Jandairis, Sharan). Deze financiële ondersteuning wordt ingezet voor kritieke behoeften en diensten, naargelang de behoeften van de overlevenden die het geld ontvangen.


De belangrijkste reden om geld te geven, is dat mensen zo hun gevoel van waardigheid behouden en zelf kunnen beslissen waar ze het meest mee zijn geholpen. Dankzij cash of vouchers kunnen mensen zelf bepalen welke items ze willen kopen. Daarnaast ondersteunt deze type hulp ook de lokale ondernemers met hun verkoop en omzet en bevordert dit de lokale economie.

Hoe ziet de aanpak eruit:

World Vision
Met de gelden van Giro555 verleende World Vision in de eerste drie maanden noodhulp aan slachtoffers van de aardbevingen in de provincies Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman (Turkije), Idlib en Aleppo (Syrië). Ze werkten hierbij nauw samen met lokale partners. Onder andere 3.000 huishoudens ontvingen cash vouchers om in urgente noden te voorzien. 20.500 mensen werden bereikt met mentale gezondheidszorg. 3.000 kinderen en vrouwen ontvingen steun door middel van ruimtes die speciaal zijn ingericht voor kinderen, jonge meisjes en vrouwen. In deze veilige ruimtes wordt speciale hulp geboden aan kwetsbare kinderen en overlevenden van gendergerelateerd geweld. 

Meer informatie over de hulpactiviteiten van World Vision: https://www.worldvision.nl/noodhulp-turkije-syrie/

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie