Dag 1 – Actrice Cystine Carreon blogt vanuit Filipijnen

Bijna een jaar nadat de verwoestende tyfoon Haiyan over de Filipijnen trok, bezoekt actrice Cystine Carreon het gebied. Zij wil met eigen ogen zien wat er met het geld gebeurt, dat mensen in Nederland overmaakten aan Giro555.

Lees hier haar ervaringen. De foto’s zijn van Sigrid Spinnox.

Lees ook:
Dag 2 van het blog van Cystine
Dag 3 van het blog van Cystine

 

 

Dag 1

“Mijn eerste bezoek is aan een basisschool in een afgelegen en erg arm gebied. De tyfoon heeft hier bijna een jaar geleden grote schade aangericht.
Een meisje laat me zien wat er precies in de schoolkit zit, die Save the Children hier dankzij het opgehaalde geld uit Nederland kon uitdelen. In de schooltas zitten schriften, schrijfgerei en schoolboeken. Naast educatie zorgt naar school gaan voor afleiding en structuur. Even met je hoofd uit de chaos, lol maken met leeftijdgenootjes. Even alles weer normaal.
Hulporganisatie Save the Children zorgde ervoor dat de kinderen weer snel les konden krijgen. We krijgen een warm onthaal.

Wanneer de kinderen me rondleiden over hun schoolcomplex brengen ze me naar een van de verwoeste klaslokalen. Hier was zo duidelijk te voelen wat een enorme kracht de tyfoon Haiyan heeft gehad. Ik word heel stil.

Hartverwarmend om te zien hoe dankbaar de leerlingen en leerkrachten zijn voor de hulp uit Nederland. De kinderen hebben prachtige tekeningengemaakt. Ik heb lol met de kinderen en we sluiten de dag af met giebelen en een potje volleybal.”

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 10 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie