De kracht van empathie

Vera* uit Marioepol is een patiënt van Dr. Olga. Vera en haar familie verblijven in Dnipro, Oekraine, nadat ze de gruwelijkheden van de oorlog overleefden.
Vera: “Als ik mijn ogen dichtdoe, zie ik de verwoeste gebouwen en onze noodgedwongen vlucht. Ik zie ook de start van ons nieuwe leven in Dnipro. Onze nieuwe realiteit is een lastig proces. We moesten vaak verhuizen en onze armoedige leefomstandigheden zijn stressvol. Gelukkig hebben we nu in ieder geval toegang tot medische zorg.”

“Dr. Olga is empatisch en helpt mij met mijn fysieke en emotionele wonden van de oorlog. Ook zij deelt de ervaring van de oorlog. Ze geeft me niet alleen medicijnen voor mijn chronische ziektes, maar biedt ook vertrouwen voor de toekomst. Het contact met haar voelt als een remedie tegen de stress en angst die de oorlog heeft veroorzaakt. Dankzij de medicatie en dokter Olga’s professionele zorg en aandacht, is de weg naar herstel begonnen voor mij en mijn familie.”

Dr. Olga ziet flinke vooruitgang bij Vera: “Haar woorden geven moed om te blijven zorgen voor mensen die dat nodig hebben. De Ya Marioepol hub is een plek waar iedereen welkom is en dankzij de steun van Dokters van de Wereld kunnen we zorgen voor medische hulp aan onze patiënten.”

Dokters van de Wereld
In Oekraïne heeft Dokters van de Wereld, met Giro555-geld en andere fondsen, medicijnen en voedsel geleverd aan ziekenhuizen en gezondheidscentra in Dnipro, in Donetsk en in Kiev Oblast. Dokters van de Wereld richt zich ook specifiek op centra voor interne ontheemden, onder andere uit Marioepol. Lees HIER meer over deze hulp.

*Vera is een gefingeerde naam

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 10 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie