‘Dit voedselpakket is een waardevolle schat voor ons’

Kinderen zijn ook blij met de voedselpakketten.

Na de verwoestende aardbevingen is de situatie in het getroffen gebied in Syrië op veel plekken nog altijd dramatisch. Veel mensen zijn nog altijd afhankelijk van noodhulp. Eén van de hulporganisaties achter Giro555 is Kerk in Actie. Net als de andere hulporganisaties werken ook zij onverminderd door om mensen die alles verloren, bij te staan in deze moeilijke situatie. In de afgelopen maanden kregen 2.235 families kleding, hygiëne-artikelen en voedsel.

Rayhana neemt een voedselpakket in ontvangst.

Rayhana (33) vertelt hoe dankbaar ze is met de voedselpakketten. “Na de aardbeving verloren we alles. Die afschuwelijke dag staat in mijn geheugen gegrift. Het is nog steeds erg moeilijk om aan eerste levensbehoeften te komen voor mijn familie. Ik ben enorm dankbaar dat we steeds een voedselpakket krijgen met bonen, kaas, blikjes tonijn en olijfolie. Maar ook koekjes met dadels waar mijn kinderen dol op zijn. We kunnen hiermee een maand vooruit.”

Qusay neemt een voedselpakket aan bij een distributiepunt.

Ook Qusay (42) kan dit beamen: “Ik ben zo blij met het voedselpakket dat we van Kerk in Actie krijgen. Het bevat gezonde producten als olijfolie, sardines en dadels die wij zelf nu niet kunnen betalen. Nu kan ik mijn kinderen weer gezond eten geven. Voor mij is dit een waardevolle schat waar wij de komende periode – hoe moeilijk die ook is – mee kunnen doorkomen.”

Kerk in Actie
Kerk in Actie besteedt geld van Giro555 in Syrië via haar internationale kerkelijk netwerk Action by Churches Together (ACT). Via twee internationale en twee Syrische leden werkt Kerk in Actie met Syrische kerkelijke en seculiere organisaties samen. Ze bieden hulp in diverse gebieden, waarvan sommige door de Syrische overheid bestuurd worden, andere niet. In de eerste maanden na de aardbeving heeft Kerk in Actie aan 27.500 overlevenden hulp kunnen verlenen. De hulp bestond uit: tijdelijk onderdak in kerkelijke gebouwen, warme maaltijden, voedsel- en hygiëne-pakketten, mobiele toiletten, douches, psychische eerste hulp, langere-termijn psychosociale steun, herstel van levensonderhoud, woningen en bedrijfsgebouwen controleren op instortingsgevaar en repareren, reparatie van scholen en bakkerijen.

Meer informatie over deze hulpactiviteiten lees je hier op de website van Kerk in Actie

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 10 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie