Een veilige plek voor de mindervalide Gazi 

Al voor de verwoestende aardbeving was Gazi mindervalide. Door de aardbeving werd zijn leven volledig overhoop gegooid. Alles in zijn omgeving, dat hem erbij hielp om zelfstandig te bewegen, werd weggevaagd. Door de ramp verloor Gazi niet alleen een huis, maar ook zijn veilige plek. 

Gazi met een hulpverlener van de Turkse Rode Halve Maan, in de containerwoning.

Nu woont Gazi in een containerwoning in Kahramanmaraş. Van de Turkse Rode Halve Maan krijgt hij spullen die hem voorzien in zijn dagelijkse levensbehoeften. Bovendien is er ondersteuning die speciaal op hem gericht is. Zo helpt een kleine schans Gazi nu om gemakkelijker de deur van zijn nieuwe onderkomen binnen te gaan. Daarnaast ontvangt Gazi ondersteuning van een sociaalwerker. Die zoekt met hem naar psychosociale ondersteuning en bescherming voor mensen in kwetsbare situaties.

Gazi en het team van hulpverleners van de Turkse Rode Halve Maan in de containerwoning in Kahramanmaraş, Turkije.

Het Rode Kruis
Het Rode Kruis heeft met de donaties van Giro555 duizenden voedselpakketten uitgedeeld aan mensen in Syrië. Ook deelde het Rode Kruis daar grote aantallen hygiënekits uit en werden de ambulancediensten ondersteund. In Turkije bestond de hulp uit het uitdelen en distribueren van voedsel, verschaffen van onderdak en zorgen voor accommodatie voor mensen die geen dak meer boven hun hoofd hebben. Zij kregen ook spullen die voorzien in hun basis levensbehoeften, financiële ondersteuning en hygiënekits.

Meer informatie over deze hulpactiviteiten lees je hier op de website van het Rode Kruis

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 10 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie