Extra vertoning Born to be wild in Omniversum voor Giro 555

Woensdag 17 augustus is om 17.00 uur en 19.00 uur in het Haagse koepeltheater Omniversum een speciale voorpremière van de grootbeeldfilm Born to Be Wild. De hele opbrengst van de vertoning gaat naar Giro 555 voor de bestrijding van de hongersnood in de Hoorn van Afrika. Het is een hartverwarmend verhaal over twee bijzondere vrouwen die zich in Kenia en Borneo ontfermen over jonge olifanten en orang oetans.

Born to Be Wild draait vanaf 10 oktober exclusief in Omniversum. De film neemt de kijkers mee naar de savannes van Kenia waar Dame Daphne M. Sheldrick een opvangcentrum heeft voor jonge olifanten en naar het regenwoud van Borneo waar de wereldberoemde primatoloog dr. Biruté Mary Galdikas werkt met jonge orang oetans. Galdikas was één van Leakey’s Angels. Samen met Jane Goodall (chimpansees) en Dian Fossey (gorilla’s) bestudeerde ze onder leiding van Louis Leaky primaten om zo de evolutie beter te begrijpen. Tegenwoordig redden en rehabiliteren Galdikas en Sheldrick met hun teams orang oetan- en olifantenweesjes en brengen hen daarna weer terug in de natuur.

In de originele, Engelstalige versie is Morgan Freeman de verteller van dit inspirerende verhaal over liefde, toewijding en de opmerkelijke band tussen mens en dier. Op het 840 m² grote scherm van koepeltheater Omniversum – uitgerust met 36 luidsprekers, zeskanaals digitaal geluid en zes subwoofers voor voelbaar lage tonen – beleven de kijkers deze hartverwarmende geschiedenis van dichtbij mee.

Meer informatie over de film: Born to Be Wild.

 

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie