Fotograaf Tom Daams verkoopt foto’s van Syrië voor Giro555

Fotograaf Tom Daams zal aanstaande maandag starten met de verkoop van drie foto’s, gemaakt tijdens zijn reis door het door oorlog geteisterde Syrië. Doe een bod op Twitter met de hashtag #veiling555.

Daams zal de foto’s tonen in het tv-programma S.O.S. Syrië!, het programma dat op Tweede Paasdag door de EO en VARA wordt uitgezonden en door Tijs van den Brink en Jeroen Pauw wordt gepresenteerd.

Tom Daams was als kind al gefascineerd door oorlogsfotografie. Op zijn 27ste besluit hij om op eigen initiatief naar Syrië af te reizen. Met 400 euro en een camera op zak vliegt Daams eerst naar Turkije om van daaruit liftend naar Syrië te reizen. Uiteindelijk weet hij indrukwekkende foto’s te maken van de oorlog in Aleppo. Zijn fotoreportage is uiteindelijk paginagroot in de Volkskrant afgedrukt.

Daams noemt zich op zijn website The Unknown Photographer. “You may call me a fool, having no experience in war. I call it, reaching out to the people who have given up hope and who need to be given a voice, destiny.”

Foto meisje – Tom Daams

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto schoolgebouw – Tom Daams

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto spelende kinderen – Tom Daams

 

 

 

 

 

 

Met de verkoop van drie foto’s wil Daams bijdragen aan de Giro 555-actie voor de Syrische slachtoffers. Het volledige bedrag gaat naar Giro555.

Doe een bod via Twitter met hashtag #veiling555

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie