Giro555-actie voor Syrische slachtoffers sluit 3 juni

Maandag 3 juni a.s. sluiten de Samenwerkende Hulporganisaties de gezamenlijke actie voor de slachtoffers van de burgeroorlog in Syrië. Op dit moment is 4,5 miljoen euro binnengekomen op Giro555. Dit geld is direct ingezet voor noodhulp: medische hulp, eten, water en opvang.

De SHO startte 25 maart de nationale actie voor de slachtoffers van de burgeroorlog in Syrië, die al meer dan twee jaar duurt. De afgelopen weken stegen de officiële cijfers van het aantal slachtoffers naar 6,8 miljoen mensen, onder wie 3 miljoen kinderen. Het einde van deze humanitaire ramp is nog niet in zicht. Ook na de gezamenlijke wervingsactie blijven de hulporganisaties zich daarom volop inzetten voor hulpverlening. Donaties blijven welkom bij de afzonderlijke deelnemende organisaties.

Ook in andere landen zamelen burgers geld in voor hulp aan Syrische slachtoffers. Vandaag begint in Duitsland een nationale actie, waarin 27 hulporganisaties samenwerken. Ook België en Groot-Brittannië voeren vergelijkbare acties.

“We zijn dankbaar dat zoveel mensen in Nederland steun geven aan slachtoffers van deze complexe ramp. De oorlog is gruwelijk en heeft enorme gevolgen voor onschuldige burgers. Het is goed dat we vanuit Nederland laten zien dat ze niet alleen staan. Gezien de ernst van de situatie blijft steun ongelooflijk hard nodig”, aldus actievoorzitter Jan Bouke Wijbrandi.

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie