Haneen (9) stapt uit de schaduw van haar angst

Na de aardbeving stond het leven van Haneen (9) uit Syrië volledig op zijn kop. Met haar familie belandde zij in een geïmproviseerde tent. Ze was bang. Haneen leerde om openhartig over haar diepe angst voor aardbevingen te praten. Samen met leeftijdsgenootjes deelden zij hun persoonlijke ervaringen. Haneen besefte dat ze niet de enige was die bang was en vond zo steun en troost.

Haneen (9) doet volop mee aan psychosociale activiteiten uitgevoerd door een lokale partner van War Child in Hattan (Syrië). 

Gedurende een reeks groeps- en individuele sessies kreeg Haneen de juiste ondersteuning. Zij gaven haar hulpmiddelen om haar angsten te overwinnen. Dankzij ontspanningstechnieken leerde Haneen om haar spanning te verminderen. Ze bloeide helemaal op van de activiteiten met andere kinderen. Haneen bouwde nieuwe vriendschappen op.

Haneen (9) doet volop mee aan psychosociale activiteiten uitgevoerd door een lokale partner van War Child in Hattan (Syrië). 

Tijdens de activiteiten keerde haar glimlach terug en veranderde haar kijk op het leven. De psychosociale hulp gaf haar hernieuwd plezier. Haneen kan zich aanpassen aan de nieuwe omstandigheden en gemakkelijk contact leggen met leeftijdsgenoten. Op die manier heeft zij de angst van zich af weten te schudden. Haar leven staat nu in het teken van rust en geluk. Ze koestert de momenten met haar nieuwe vrienden. Veerkracht en optimisme hebben de angst voor aardbevingen vervangen. Haneen is hét bewijs dat jonge kinderen grote stappen kunnen zetten.

Haneen (9) doet volop mee aan psychosociale activiteiten uitgevoerd door een lokale partner van War Child in Hattan (Syrië). 

War Child
Omdat War Child vanwege het langlopende conflict al jaren in het noordwesten van Syrië werkt, konden ze na de aardbeving snel schakelen en direct noodhulp bieden. De hulpverleners van War Child trainen en ondersteunen lokale partnerorganisaties om psychosociale eerste hulp te verlenen om blijvende trauma’s bij kinderen te voorkomen. Daarnaast doen ze er alles aan om kinderen weer zo snel mogelijk naar school te laten gaan. Dit zorgt voor houvast, wat bijdraagt aan de mentale gezondheid. Waar scholen zijn verwoest, richt War Child zich op de wederopbouw en bieden ze formele onderwijsactiviteiten aan voor kinderen die nog niet terug naar school kunnen.

Meer informatie over de hulpactiviteiten van War Child: Syrië: een paar maanden na de aardbeving | War Child

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 10 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie