Hanna (9): “Het dak van ons huis scheurde in tweeën”

12 november 2013

Hanna’s vader erkende het gevaar van de naderende tyfoon en nam het hele gezin mee naar een evacuatie centrum. Hanna was ooggetuige van huizen die werden verwoest. Ze vertelde aan een medewerkster van Save the Children hoe haar familie een dag voordat de tyfoon het land binnendrong probeerde te ontsnappen.

Hannah (9): “Ik was bang omdat de wind zo sterk was. De muren en ramen trilden en ik realiseerde me dat het huis zich begon te vullen met water. Ik werd nog banger nadat ik mijn slippers verloor, terwijl we de overstroming trotseerde. We zagen met eigen ogen hoe het dak van ons huis in huizen zijn met de grond gelijk gemaakt. Alle huizen langs de kust zijn weggespoeld door de vloedgolf. 566.000 mensen in dit gebied zijn geraakt. Zeker negen mensen zijn dood en 350.000 mensen verblijven nu in evacuatiecentra.tweeën scheurde door de wind.”

In Iloilo, waar Save the Children actief is, zijn alle dorpen getroffen. Driekwart van alle huizen zijn met de grond gelijk gemaakt. Alle huizen langs de kust zijn weggespoeld door de vloedgolf. 566.000 mensen in dit gebied zijn geraakt. Zeker negen mensen zijn dood en 350.000 mensen verblijven nu in evacuatiecentra.

 

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie