Heel Nederland in actie voor Oekraïne

In het hele land zetten Nederlanders zich in voor mensen uit Oekraïne. Kinderen, artiesten, bedrijven, sportclubs, kerken en vele anderen dragen met hartverwarmende initiatieven bij aan de Giro-555 actie.

Kaarsen en armbandjes voor Oekraïne 

Nicole en haar achtjarige dochtertje Indy verkopen versierde kaarsen voor Oekraïne. “Ik vind het een mooi symbool om een kaarsje te branden voor de mensen uit Oekraïne. Het brengt wat licht in deze donkere tijden.” 

De negenjarige Celia uit Zeeuws-Vlaanderen maakt armbandjes in de kleuren van de Oekraïense vlag. Ze wilde iets doen omdat ze het zo erg vindt wat er gebeurt. “Ik wil de mensen die moeten vluchten graag helpen.” 

Via haar pagina op inactievoorgiro555.nl kun je Celia’s actie steunen en een armbandje bestellen. 


Flessen voor Giro555

Noor en haar broers Ruben en Jasper uit Venlo gaan de deuren in hun wijk langs. Ze vragen de buren om statiegeldflessen en doneren de opbrengst aan Giro555. 

Kom jij ook in actie? Deel je actie op inactievoorgiro555.nl of via socialmedia, met #giro555!


Ook veel bedrijven in actie voor Oekraïne

Ook bedrijven komen massaal in actie. Zo kun je Air Miles doneren voor Giro555, is Albert Heijn een statiegeldactie begonnen en hebben ook andere bedrijven acties opgezet. Bedankt Pathé, ING, PostNL, Nationale-Nederlanden, Kruidvat, Etos, Spotify, Maandag en nog vele anderen voor jullie steun. 

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 10 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie