Help slachtoffers Syrië. Geef aan Giro555!

Steeds meer Syriërs zijn het slachtoffer van de burgeroorlog die het land al twee jaar teistert. Vier miljoen mensen zijn direct afhankelijk van hulp; medicijnen, voedsel, drinkwater, dekens, kleding. Twee miljoen van hen zijn in het land zelf op de vlucht voor het geweld; ruim een miljoen mensen wordt opgevangen over de grens, in vluchtelingenkampen en bij mensen thuis.

Hulpverlening is moeilijk en gevaarlijk. Er is te weinig geld om iedereen te kunnen helpen. Maar we kunnen de slachtoffers niet in de steek laten. Meer hulp is mogelijk en keihard nodig. Daarom roepen de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) heel Nederland op mee te helpen; het gironummer 555 is vanaf vandaag open voor donaties.

Wegkijken niet langer een optie
Twee jaar burgeroorlog heeft naar schatting ruim 70.000 mensenlevens geëist. Steeds meer onschuldige burgers moeten huis en haard verlaten; sinds december is het aantal vluchtelingen verdubbeld. Gezinnen zoeken hun toevlucht bijvoorbeeld in leegstaande schoolgebouwen in Syrië zelf, of in één van de overvolle vluchtelingenkampen, in Syrië of in een buurland. In de toevluchtsoorden voltrekt zich momenteel een humanitaire ramp. Er zijn grote tekorten aan kleding, water en medische zorg. Het ontbreekt vaak aan sanitaire voorzieningen. Het leveren van hulp is ingewikkeld en gevaarlijk. Met het intreden van het voorjaar wordt gevreesd voor cholera. Nu, twee jaar later, moet er wat gebeuren en moeten de getroffenen de hulp krijgen die ze zo hard nodig hebben. Niets doen is niet langer een optie.

Over Giro555
Giro555 is opengesteld door de SHO, een samenwerkingsverband van tien Nederlandse hulporganisaties. Bij grote rampen slaan zij de handen ineen om gezamenlijk de steun van de Nederlandse bevolking te vragen. De SHO bestaat momenteel uit de volgende organisaties: CARE Nederland, Cordaid Mensen in Nood, ICCO & Kerk in Actie, Oxfam Novib, Nederlandse Rode Kruis, Save the Children, Stichting Vluchteling, Terre des Hommes, UNICEF Nederland en World Vision. De SHO zet zich in voor alle slachtoffers, ongeacht waar zij zich bevinden, ongeacht hun achtergrond, afkomst en religie.

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 10 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie