S.O.S. Syrië!

1 april 2013

Vanavond presenteren Tijs van den Brink en Jeroen Pauw live vanuit Amsterdam het gezamenlijke VARA/EO-programma S.O.S. Syrië!, een informatief programma met aandacht voor de hulpverlening door de Samenwerkende Hulporganisaties in Syrië.

Het programma bestaat uit studiogesprekken met onder andere oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen, oud-ambassadeur Syrië Desiree Bonis, politicus Joël Voordewind en SHO-actiecoördinator Jan Bouke Wijbrandi, en reportages ter plaatse, van onder andere Menno Bentvelt vanuit het Za’atari vluchtelingenkamp in Jordanië en Jeroen Pauw vanuit Aleppo in Syrië.

De uitzending S.O.S. Syrië! is op Tweede Paasdag, 1 april, van 20.15 tot 21.55 uur te zien op Nederland 2. Het gratis telefoonnummer 0800-1112 is van 20:00 tot 22:30 uur geopend.

Bekijk hieronder de aankondiging van de uitzending:

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie