Medische hulpmiddelen voor ziekenhuizen

Als gevolg van de oorlog in Oekraïne kampen ziekenhuizen dicht bij de frontlinie met ernstige tekorten aan chirurgische hulpmiddelen en medicijnen. In 2023 stuurde Stichting Vluchteling 15 trucks met medische goederen voor de bevoorrading van deze gezondheidsinstellingen. Dankzij de nauwe contacten van ons medisch team met de ziekenhuizen waren we in 2023 in staat medicijnen, chirurgische instrumenten en medische materialen af te leveren bij 113 ziekenhuizen, kinderziekenhuizen en stabilisatiepunten bij de frontlinie. Iedere maand komen daar nog nieuwe bestemmingen bij, afhankelijk van waar de noden het hoogst zijn.

Tot nu toe zijn 24 trucks vertrokken naar Oekraïne, waarvan 15 in 2023, volgeladen met items die artsen in Oekraïne nodig hebben: pakketten met alle benodigdheden voor het uitvoeren van operaties, pakketten voor patiëntenzorg, chirurgische instrumenten en apparaten, tourniquets, operatielampen, katheters en meer. Voor het einde van het jaar verwachten we nog 1 truck te laten vertrekken.


Over Stichting Vluchteling
Stichting Vluchteling zorgt voor levensreddende hulp in Oekraïne, Polen en Moldavië. Stichting Vluchteling deelt voedsel en water, maar ook matrassen, dekens, hygiënepakketten, cash bijdragen en medicijnen uit. Ook verstrekt de organisatie medische apparatuur aan doktersposten en ziekenhuizen, biedt psychologische eerste hulp, gezondheidszorg en spoedeisende hulp en renoveert schuilkelders en opvangcentra. Verder ontwikkelt Stichting Vluchteling voorlichtingsmaterialen over de herkenning en gevaren van explosieven, brengt de organisatie in Oekraïne met mijnen bezaaide gebieden in kaart en worden opsporingsteams opgeleid. Met de winter op komst deelt Stichting Vluchteling dekens, warme kleren, verwarmingstoestellen en brandstof uit en wordt gezorgd voor het winterklaar maken van opvangcentra. Lees HIER meer over deze hulp.

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 10 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie