Meer dan 26.000 plaatjes aangevraagd via Radio555

Op 7 maart maakten dj’s van verschillende radiozenders, waaronder Gerard Ekdom, Sander Lantinga, Mattie en Wietze – speciaal voor de actiedag voor het eerst in vijf jaar herenigd, Annemieke Schollaardt en Marieke Elsinga in Beeld en Geluid vijftien uur lang radio onder de naam Radio555. Mensen konden een plaatje aanvragen en zo doneren voor hulp aan mensen uit Oekraïne. 

In totaal vroegen meer dan 26.000 mensen een plaatje aan en doneerden daarmee samen het indrukwekkende bedrag van ruim 1 miljoen euro! 

De reacties van aanvragers waren hartverwarmend. Zo vroeg Janet het nummer ‘Stay With Me’ van Sam Smith aan: “Omdat mijn hart zo breekt voor alle families in Oekraïne die uit elkaar getrokken worden. Het is echt verschrikkelijk. Mijn hart gaat uit naar iedereen die door welke vorm dan ook door de oorlog geraakt worden. Dikke kus en knuffel voor iedereen.” Judith wilde graag het nummer ‘Mens’ van Bløf horen: “Omdat het zo goed vertelt hoe oneerlijk de wereld kan zijn en dat mensen ‘gewoon’ in vrede en veiligheid willen leven. Wees een beetje lief voor elkaar!”

Iedereen die een plaat heeft aangevraagd, enorm bedankt!

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie