Noodhulppakketen voor kinderen in Syrië

13 mei 2024

Door de zware aardbevingen op 6 februari 2023 in Syrië werden meer dan 4.500 mensen gedood en raakten ruim 10.000 gebouwen zwaar beschadigd. Kerk in Actie gaf 2.100 kinderen die door de aardbeving geen dak meer boven hun hoofd hebben, een noodhulppakket. Daarin zaten essentiële dingen als voedsel, dekens, warme kleding en wat klein speelgoed voor kinderen. Ook de zesjarige Sara* kreeg zo’n pakket.

Het huis van haar familie werd verwoest na de aardbeving. Nu woont ze nog altijd met haar ouders en twee zusjes in een tent in de buurt van Aleppo. “Het is hier niet leuk. Het is heel koud in de tent en soms ook heel heet. Ik verveel me en ken hier niemand. Ik heb hier helemaal geen vrienden. Ik hoop dat ik snel weer naar huis kan.”

Kerk in Actie
Twee nationale en twee internationale leden van Action by Churches Together (ACT) Alliance en hun lokale partners hebben de afgelopen maanden namens Kerk in Actie en met inzet van Giro555-gelden hulp geboden aan 1,2 miljoen personen (waaronder 1,1 miljoen mensen door het herstel van 14 grote bakkerijen) in Aleppo, Idlib, Hama, Homs, Latakia en Tartous in Syrië, die zijn getroffen door de aardbevingen. Deze organisaties zijn al jaren actief in Syrië vanwege de burgeroorlog. Na de aardbevingen konden zij daarom vrijwel direct noodhulp gaan verlenen.

Meer informatie over deze hulpactiviteiten lees je hier op de website van Kerk in Actie

* Sara is niet haar echte naam.

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie