Online actie in Duitsland voor slachtoffers Syrië

Ook onze oosterburen voeren actie voor de slachtoffers van het geweld in Syrië. De 27 samenwerkende hulporganisaties van Aktion Deutschland Hilft vragen vandaag online aandacht voor het leed van de mensen in Syrië en de dringend noodzakelijke hulp voor de vluchtelingen.

Op donderdag 16 mei verschijnt op alle websites van de deelnemers van Aktion Deutschland Hilft een zwarte pagina. Kort daarop volgt een video over de dramatische situatie in Syrië. Iedereen kan meehelpen door deze video via social media te delen en zo zijn of haar solidariteit met de slachtoffers van de crisis te tonen. Behalve de video vinden bezoekers van de websites er ook veel informatie over de hulpverlening in Syrië en de buurlanden.

De actie wordt gevoerd onder het motto ‘STOPP. Schau hin!’. “Met deze actiedag willen wij het publiek wakker schudden en confronteren met wat er in Syrië gebeurt. Ook willen we het politiek en maatschappelijk engagement voor een einde van het geweld vergroten. We blijven de conflictpartijen oproepen voor humanitaire toegang te zorgen om de mensen te kunnen helpen”, aldus Manuela Roßbach, actiecoördinator van Aktion Deutschland Hilft.

Meer info: www.aktion-deutschland-hilft.de

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie