Ruim helft actieopbrengst Hoorn van Afrika besteed

De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) hebben tot eind 2011 13,3 miljoen euro besteed aan noodhulp in de Hoorn van Afrika. Dat staat in de nieuwsbrief die de organisaties vandaag publiceren. Zij boden noodhulp in Somalië, Kenia en Ethiopië. De hulpverlening werd gehinderd door conflicten en gewelddadigheden in de regio.

In de zomer van 2011 werd de Hoorn van Afrika getroffen door een hongersnood. Op 11 juli 2011 openden de Samenwerkende Hulporganisaties Giro 555 om geld in te zamelen voor hulp aan de slachtoffers. De actie ‘Honger in de Hoorn van Afrika!’ bracht 25 miljoen euro op. Meer dan de helft van de opbrengst is inmiddels besteed, vooral aan voedselhulp en water- en sanitaire voorzieningen. De rest van de actieopbrengst gebruiken de hulporganisaties om tot midden 2012 hulp te bieden.

Midden- en Zuid-Somalië zijn het zwaarst getroffen door de hongersnood. Hier hebben de Samenwerkende Hulporganisaties dan ook de meeste hulp geboden. De hulpverlening werd ernstig bemoeilijkt door conflicten en gewelddadigheden in deze regio. Toch hebben de organisaties veel slachtoffers kunnen helpen, zo is te lezen in de nieuwsbrief.

Samen met de nieuwsbrief brengen de Samenwerkende Hulporganisaties een rapportage uit met een gedetailleerd verslag over de hulp die tot eind 2011 is geboden in de Hoorn van Afrika. Met de rapportage informeren zij het Nederlandse publiek over de besteding van de actieopbrengst.

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie