Wat doet Save the Children?

SHO-deelnemer Save the Children heeft 24 miljoen liter water naar het zuiden van Somalië getransporteerd waarmee 700.000 mensen genoeg te drinken hebben. Ook hebben 8.000 ondervoede kinderen een behandeling gekregen in voedingscentra in het land. De organisatie wil wereldwijd het komend half jaar 100 miljoen dollar investeren om 1,8 miljoen mensen te helpen, onder wie 1 miljoen kinderen.

Save the Children distribueert water in de gebieden die het ergst te lijden hebben onder de droogte en verbetert de watertoevoer en sanitaire voorzieningen in medische klinieken en scholen. Met het uitdelen van jerrycans, waterfilters en waterzuiveringstabletten kunnen mensen over veilig drinkwater beschikken. De levensreddende behandeling van ondervoede kinderen bestaat uit ‘plumpy nut’. Dit pindakaasconcentraat zorgt voor een snelle verbetering van de lichamelijke conditie. Tot nu toe werden in 2011 in verschillende voedingscentra in Somalië 8.000 ondervoede kinderen behandeld.

Intensiveren
Save the Children is al jarenlang actief in de Hoorn van Afrika en zag de tekenen van de droogte aankomen. Daardoor was de organisatie in staat snel te reageren om hulp te verlenen. De omvang van de huidige voedselcrisis vereist echter een drastische intensivering van de inspanningen.

Save the Children wil het komende half jaar voor een bedrag van 100 miljoen dollar projecten uitvoeren in Kenia, Somalië en Ethiopië. Het betreft projecten op het gebied van voedselzekerheid, gezondheidszorg, voeding, water en sanitatie, kostwinning, bescherming en onderwijs. De hulp is bestemd voor 1,8 miljoen mensen waaronder 1 miljoen kinderen.

Wat doen we met uw geld?

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie