Stand van zaken huizenbouw programma Cordaid Mensen in Nood

In maart 2010 begon Cordaid Mensen in Nood met een huizenbouw programma waardoor uiteindelijk zo’n 40.000 Haitianen weer onderdak zullen krijgen. Uiteindelijk zullen er zo’n 8.100 huizen gebouwd en gerepareerd gaan worden, zowel in de stad als op het platteland in de buurt van het epicentrum van de aardbeving.

De afgelopen maanden was het niet altijd even makkelijk om huizen te kunnen bouwen: een orkaan, onrusten tijdens rumoerig verlopen verkiezingen en een enorme uitbraak van cholera leidden allemaal tot het nodige oponthoud. Daar komt nog bij dat het vooral in de stad nog altijd ontzettend moeilijk blijkt om snel huizen te kunnen bouwen. Desondanks is er toch de nodige vooruitgang geboekt. Op dit moment (eerste week van april):

In de komende weken zullen de rest van de assessments worden afgemaakt. Ook zijn we bezig met het opzetten van samenwerkingsverbanden met lokale partner NGOs die ons kunnen helpen bij het uitvoeren van verschillende onderdelen van ons programma. Ondertussen blijven we druk bezig met het zo snel mogelijk afbouwen van de huizen die nog niet af zijn.

gezin in nieuw Cordaid huis

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 10 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie