Terre des Hommes: eerste resultaten noodhulp op Oost-Samar

12 december 2013

Terre des Hommes heeft noodhulp geboden op vijf locaties in het zwaargetroffen Oost-Samar van de Filippijnen.

Op 19 november vertrokken twee vrachtwagens onder begeleiding naar Samar. Het inhuren van deze beveiliging was helaas noodzakelijk omdat er ook wordt geplunderd. Op 22 november werden de noodhulppakketen uitgedeeld in Basey en in Marabut. Op 23 november werden de noodhulppakketen uitgedeeld in Hernani en in San Julian en Oras. Een noodhulppakket bevatte rijst, blikken sardientjes, melkpoeder, water, zeil, deken, slaapmat, ondergoed voor moeder en kinderen, kaarsen, lucifers, zeep en maandverband. “De meeste mensen hadden enkel rijst ontvangen”, vertelt Terre des Hommes coördinator Alwin de Leon. “Dus ze waren vooral blij met dekens, slaapmatten ondergoed en ook maandverband. Dat laatste is nergens te krijgen, lieten vrouwen weten. Mensen hebben echt niets meer, huizen zijn compleet vernietigd.”

Als uitvloeisel van de eerste noodhulp heeft Terre des Hommes op basis van de informatie van het noodhulpteam besloten in Oost Samar in vier gebieden de watervoorzieningen te herstellen en mensen te helpen aan onderdak.

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 10 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie