UNICEF: Tienduizenden kinderen Zuid Soedan ondervoed

25 juli 2014

Unicef: in een vluchtelingenkamp in Malakal worden kinderen gecontroleerd op ondervoeding

Tienduizenden acuut ondervoede kinderen in Zuid-Soedan lopen het risico te sterven als ze niet snel behandeld worden. Dat zegt UNICEF, één van de hulporganisaties die werkt in het crisisgebied.

Samen met het Wereldvoedselprogramma (WFP) organiseert UNICEF  voedseldroppings in de meest geïsoleerde gebieden van Zuid-Soedan. Ze zetten mobiele medische teams in, zorgen voor schoon water en zetten centra op waar kinderen psychosociale hulp krijgen. Ook proberen ze alleenstaande kinderen te herenigen met familieleden.

Vanwege de verslechterende situatie in Zuid-Soedan zal de website van giro555.nl regelmatig updates geven over crisis en de inzet van hulporganisaties voor de slachtoffers.

In december 2013 braken gevechten uit in Zuid-Soedan. De strijd heeft al aan duizenden mensen het leven gekost. Bijna 4 miljoen mensen hebben hulp nodig.

Hulporganisaties doen wat zij kunnen om mensen van hulp te voorzien. Dat is moeilijk – door het regenseizoen en door conflict – maar niet onmogelijk.

Voorbeelden hulp:

Cordaid Mensen in Nood zorgt voor noodhulppakketten en waterzuiveringstabletten.

Oxfam Novib zet zich in voor voedseldistributie en cholerabestrijding.

CARE heeft klinieken opgezet die noodvoeding en medische hulp bieden.

Lees hier meer over Zuid-Soedan

Wat u kunt doen:
1. Steun hulporganisaties bij hun inzet voor slachtoffers van de crisis in Zuid-Soedan
2. Deel informatie over Zuid-Soedan via Twitter of Facebook

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie