Weer samen naar school

De tsunami verwoestte niet alleen veel huizen, maar ook scholen. Zo kwamen van twee scholen in Banda Aceh maar liefst vierhonderd van de achthonderd leerlingen om. World Vision bouwde een nieuwe school, waar de vriendjes Avansyah en Evan nu samen les krijgen. 

School is altijd fijner als je vriend naast je zit. Dat vinden Avansyah en Evan (links) ook. Ze hebben samen de grootste lol. Ze krijgen les op een school die World Vision bouwde na de tsunami. De verwoestende kracht van deze vloedgolf kennen de jongens alleen uit verhalen, want ze zijn nog maar zes jaar oud. De tsunami verwoestte de basisscholen in downtown Banda Aceh. Van twee basisscholen kwamen maar liefst vierhonderd van de achthonderd leerlingen om! Honderden kinderen zagen hun klasgenoten nooit meer terug. Na de tsunami besloot World Vision een gebouw te huren van drie verdiepingen hoog. De overgebleven kinderen van de twee verwoeste scholen kregen hier les. Ondertussen bouwde World Vision een nieuwe school. De opening was in april 2006. Momenteel ontvangen 449 kinderen op deze school les, waaronder de twee vrienden. Avansyah en Evan leren inmiddels met veel plezier de Indonesische variant van aap, noot, mies. 

Foto: World Vision
December 2014 

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 10 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie