Help slachtoffers Filipijnen

Samenwerkende Hulporganisaties starten nationale actie voor slachtoffers ramp Filipijnen

Samenwerkende Hulporganisaties starten nationale actie voor slachtoffers ramp Filipijnen

Giro555 open

Den Haag, 11 november 2013 – De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) openen per direct giro555 voor noodhulp aan de slachtoffers van tyfoon Haiyan. De toegebrachte schade is enorm en het aantal dodelijke slachtoffers wordt geschat op tienduizend. Steeds meer hulpteams trekken het rampgebied in om de noden te onderzoeken en hulp te verlenen. De SHO vraagt het Nederlandse publiek om financiële steun. Voor zowel noodhulp als wederopbouw is veel geld nodig.

De kracht van de tyfoon en opstuwend zeewater hebben grote verwoestingen aangebracht, complete dorpen zijn van de kaart geveegd. De deelnemende organisaties van de SHO gaan zich richten op zowel noodhulp als wederopbouw. In het rampgebied is grote behoefte aan schoon drinkwater, voedsel, kleding en tijdelijk onderdak. Er moeten voorzieningen komen om slachtoffers gezamenlijk op te vangen. De langere termijn en wederopbouw richten zich op herstel van de schade, onderdak, psychosociale hulp en ondersteuning bij het verwerven van inkomsten, bijvoorbeeld door verstrekken van nieuw zaaigoed.

Via www.giro555.nl kan iedereen vanaf vandaag op de hoogte blijven van de hulpverlening aan de slachtoffers en van het verloop van de nationale actie.

 

De Stichting Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) is een samenwerkingsverband van Nederlandse hulporganisaties dat bij grote humanitaire rampen gezamenlijk fondsen werft voor hulpverlening aan de slachtoffers van de betreffende ramp. De SHO bestaat uit CARE Nederland, Cordaid Mensen in Nood, ICCO & Kerk in Actie, Nederlandse Rode Kruis, Oxfam Novib, Save the Children, Stichting Vluchteling, Terre des Hommes, UNICEF Nederland en World Vision.

Stichting Vluchteling is niet werkzaam in het gebied en neemt geen deel aan deze actie.   

“Help slachtoffers ramp Filipijnen”

Donaties kunnen via de donatiemodule op de website www.giro555.nl

IBAN: NL08INGB0000000555 (7×0).

 * * *

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Jos de Voogd

Persvoorlichter SHO-actie ‘Help Slachtoffers Filippijnen’
06-12991279

[email protected]

Barbara Bosma

Persvoorlichter Samenwerkende Hulporganisaties
06 10812100

[email protected]

Persberichten overzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.